ЗА VIRGINIA ATELIER

Марката „Виргиния Ателие“ е създадена през 1999 година. Дизайнерът на марката Виргиния Здравкова е трикратен носител на най-престижната награда за мода в България - наградата на Българската академия за мода Златна игла в категория „Дизайнер на годината“, наградата на Българската Академия за мода за „Уникален принос в развитието на модния бизнес в България“ и на редица други награди за мода от различни международни фестивали и форуми. Тя участва в съвместни проекти за изработване на колекции за рекламни кампании на световно известни марки - Lenor, Lavazza, Ariel, Blenda med, Danone, Roca. Създава колекция за най-големия диамантен център в Израел –IDC (Israel Diamond Center), представена и в България при откриването на представителството им в страната. 

През годините е участник в престижни световни форуми за мода сред които Фестивал “Славянка” в Москва, “Панаир на милионерите” в Амстердам, Barcelona fashion week и други. Автор е на висша мода колекции, представяни на грандиозни самостоятелни спектакли в България, Русия и Америка. 

Виргиния Здравкова е дизайнер на униформеното облекло на Авиокомпания България Ер и Българския Правителствен отряд. Четири поредни години тя е официален дизайнер на световния конкурс „Mrs GLOBE”, който се провежда в САЩ. Също така е официален дизайнер на конкурсите Мис и Мисис България и участничките, представящи страната ни на Световни конкурси. С изработени от нея сценични костюми някои от българските участници представят страната ни на песенния конкурс Евровизия. Виргиния Здравкова изработва тоалети за много от родните звезди, с които те се появяват на бляскави събития. Тя е първият български дизайнер, изработил рокли за Оскарите и филмовия фестивал в Кан.

С натрупването на опит в областта на текстилното и шивашко производство, работата с индивидуални клиенти и големи компании, както и убеждението, че човек от най-ранна възраст трябва да осъзнае, че в различните ситуации и конкретни жизнени пространства се изисква да бъдем облечени както повелява кодът за обличане, съответен на тази ситуация и че е важно начинът на обличане да се вписва в нормите на даденото социално пространство, от 2014 година Виргиния Здравкова разширява дейността си като започва да се занимава с дизайн и производство на ученически униформи за елитни училища в България. Творческо кредо